Anarchizmus
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Anarchista társadalom a gyakorlatban

Az anarchista politikai szervezet a föderalizmuson alapszik, amelynek alapegysége a csoport (kis, önellátó közösség). A csoport tagjait a közös politikai elveken kívül fűzheti egymáshoz a kölcsönös szimpátia is. A csoport teljesen autonóm, tevékenységét a csoportban élők szabják meg. A csoportok saját maguk végeznek mezőgazdasági/ipari termelést. A termelés irányítása (mind a mezőgazdaságban, mind az iparban) teljes mértékben a dolgozók kezében lenne.

A nagyobb hatékonyság érdekében a csoportok a közös ügyek könnyebb intézéséhez szövetséget alkothatnak (föderalizmus). A szövetség szervei azonban csak a csoportok által meghatározott jogkörrel bírnak, és ezt a jogkört bármikor módosíthatják a csoportok. A bürokratizálódás elkerülését szolgálja a feladatok állandó újraelosztása, mind a csoport, mind a szövetség szintjén.

Az anarchista szervezet legfőbb sajátossága, hogy a döntéshozásnak a közgyűlés kezében kell lennie, ezek a közgyűlések döntenek az őket érintő kérdésekben. A közgyűléseken bárki képviselheti magát, fontos annak elkerülése, hogy a döntéshozás kicsússzon az emberek kezéből az őket érintő kérdésekben.

Az anarchizmus választott képviselői (ellentétben mind a kapitalizmussal, mind a kommunizmussal) bármikor felülvizsgálhatók és visszahívhatók, beszámolási kötelezettségnek vannak alávetve, és feladataik pontosan meghatározottak. Ez a rendszer teszi lehetővé, hogy a társadalom irányítása nem a kis hatalmon levő réteg, és nem is a többség, hanem az egész társadalom érdekét szolgálja.

Míg kapitalista berendezkedés termeléselvű, azaz a cél minél több terméket előállítani, az anarchista szerveződés célja az ember önmegvalósítása. Ez azt jelenti, hogy mindenki képességei szerint dolgozik, és szükségletei szerint részesedik a megtermelt javakból. Azt is jelenti, hogy a munka nem cél, hanem az anyagi és szellemi szükségletek kielégítéséhez szükséges javak előteremtésének módja. Bár a munka eltűnni sosem fog, minden eszközt fel kell használni annak csökkentésére (egy műszaki újítás, amelyet a jelenlegi rendszerben az előállított termékek mennyiségének megduplázására használnak fel, az anarchista társadalomban a felére csökkenti majd a munkaidőt).

 
Üdvözlöllek az oldalon!

Kellemes böngészést! ;)

 
Linkek
 
Mennyi az idő?
 
Naptár
2017. Szeptember
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2007-05-04
 

Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    &#9835; Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! &#9835; ZL Hungary &#9835; ZL Magyarország &#9835;    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Mindent a párosról és a készülõ 6. évadról!